Modern en hedendaags bij Damien Voglaire

Voor de veiling van dit najaar biedt Damien Voglaire een breed palet aan moderne en hedendaagse kunstenaars.

Fotografie heeft een prominente plaats, met een prachtig stuk van Andres Serrano met een groot cibachrome-portret uit zin serie over de Ku Klux Klan. Er zijn ook drie werken, collages en foto's, van Jonathan Monk, een Engelse kunstenaar die op een poëtische manier met concepten omgaat, en twee foto's van Mimmo Jodice.
Tot de belangrijkste werken behoren een grote, prachtige inkttekening van Henri Michaux, een tekening van Stéphane Mandelbaum it de serie die hij Scraboutcha noemde, een mooie tekening van Paul Delvaux en twee etsen van Serge Poliakoff.

Dan een beetje eigenzinnigheid met Opus (1941), een schilderij van Victor Servranckx, een werk dat in alle richtingen bekeken kan worden.
Het aanbod multiples bevat een zeldzame litho van Marcel Broodthaers, La souris écrit rat, een werk dat in 1978 gepresenteerd werd op de Biënnale van Venetië, een mooie groep werken van Corneille en ook van Wallasse Ting, een vriend van Pierre Alechinsky.

Daarnaast is een aantal litho's en etsen van Alechinsky te zien, plus een unieke fiets, geschilderd door Jean-Luc Moerman en in een oplage van tien stuks gemaakt voor het biermerk Ginette. Dan is er, zoals altijd, een groep abstracte werken uit de jaren 50 tot 70, waaronder twee collages van Jo Delahaut, een schilderij van Robert De Winne, een grote inkt-tekening van Van Anderlecht en een reeks doeken van Jean Dubois.
Tot slot is er een mooie Afrikaanse sec-tie, met werken van Pili Pili, Kabinda, Mwenze en Thango.